Σεμινάρια & Μαθήματα : Μασάζ - Σιάτσου - Ρεφλεξολογία - Thai Massage - Yoga - Pilates

Αρχές & Τεχνικές Βελονισμού Μυοσκελετικής Θεραπείας

Αρχές & Τεχνικές Βελονισμού Μυοσκελετικής Θεραπείας

Σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική και τον Βελονισμό, στο ανθρώπινο σώμα, εκτός από τα γνωστά ανατομικά συστήματα, υπάρχει ένα επιπλέον σύστημα – το κλειστό κύκλωμα της ενεργειακής κυκλοφορίας. Το κύκλωμα αυτό είναι ένα πολύπλοκο σύστημα ειδικών αγγείων-οδών, των λεγόμενων μεσημβρινών, μέσα στο οποίο κυκλοφορεί η ζωτική ενέργεια. Οι μεσημβρινοί μεταφέροντας ενέργεια, διατρέχουν όλη την επιφάνεια του σώματος και, στην πορεία τους ανάμεσα σε δέρμα, μύες, οστά, αγγεία και όργανα, αναπτύσσουν πολλές θύρες ενέργειας που ονομάζονται σημεία βελονισμού. Τα σημεία αυτά έχουν περιγραφεί με πλήρη λεπτομέρεια, έχουν συγκεκριμένο βάθος και συγκεκριμένες ιδιότητες. Η τοποθέτηση βελόνας στα σημεία βελονισμού επιτρέπει στον θεραπευτή να διαχειριστεί την ενέργεια που κυκλοφορεί στους μεσημβρινούς, επαναφέροντας την ψυχική ή και σωματική ισορροπία του οργανισμού.

Στο “KIΝETIKS Massage & Bodywork” οι Αρχές & Τεχνικές Βελονισμού Μυοσκελετικής Θεραπείας διδάσκονται σύμφωνα με την ύλη της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Chengdu της Κίνας, σε δέκα (10) διήμερα σεμινάρια.

Περιλαμβάνονται θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα σχετικά με την αντιμετώπιση των συχνότερων συνδρόμων χρόνιου πόνου, οξέων και χρόνιων ορθοπαιδικών και ρευματολογικών παθήσεων, τραυματικών περιστατικών μυοσκελετικών κακώσεων, κ.λ.π.

Για την παρακολούθηση του Κύκλου Εκπαίδευσης του Βελονισμού είναι υποχρεωτική η ταυτόχρονη παρακολούθηση των Μαθημάτων Ιατρικών Θεμάτων.

Τηλ. 2315 314 604