Σεμινάρια & Μαθήματα : Μασάζ - Σιάτσου - Ρεφλεξολογία - Thai Massage - Yoga - Pilates

To Kinetiks εξασφάλισε για όσους στοχεύουν σε μια υψηλού επιπέδου Εκπαίδευση στο πεδίο της Ορθοσωμικής, μία από τις πιο πρωτοποριακές τεχνικές σωματικής θεραπείας.

Γνωρίστε την Μέθοδο Mezieres, μέσα από δύο (2) διήμερα Σεμινάρια, με εισηγητή τον Φυσικοθεραπευτή κ.Λ.Αθανασόπουλο, εξειδικευμένο στη Ρεφλεξολογία και την Οστεοπαθητική, υπεύθυνο του “Κέντρου Φυσιοθεραπείας και Ορθοστατικής” που δημιούργησε στην Γλυφάδα, όπου ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με προβλήματα της σπονδυλικής στήλης.

Η Μέθοδος Mezieres οφείλει το όνομά της στην γαλλίδα Καθηγήτρια Ανατομίας και Φυσικοθεραπείας, Francoise Mezieres, η οποία αναζητώντας μια ιδανική μορφολογία του σώματος, μέσα από τις αστείρευτες δυνατότητες του ανθρώπινου οργανισμού για προσαρμογή σε όσες αιτίες προκαλούν ανισορροπία, κατέληξε στις πρωτοποριακές, θεραπευτικές τεχνικές της.
Η Mezieres δίδαξε πως η μορφολογία δεν θα έπρεπε να είναι η επιστήμη που ταξινομεί τις κακομορφίες, αλλά, αντίθετα η τέχνη που αναγνωρίζει την τέλεια φόρμα, η οποία είναι και η μόνη ομαλή μορφολογία. Έθεσε, λοιπόν, ως πρότυπο αυτήν την τέλεια φόρμα, ανεξάρτητα από τις μυοσκελετικές παρεκκλίσεις, το βαθμό παραμόρφωσης, την ηλικία του ατόμου, ή οποιοδήποτε άλλο επίκτητο ή κληρονομικό εμπόδιο, καθώς θεωρούσε ότι κανένα τέτοιο αίτιο δεν είμαι αμετάβλητο πλησιάζοντας αισθητά την ιδανική στάση – φόρμα.
Μάλιστα, η Mezieres υποστήριξε πως η ομαλή μορφολογία είναι αυτή που αντιστοιχεί στις σχέσεις των αναλογιών που έχουν τα μέρη του σώματος μεταξύ τους, πράγμα που αντιστοιχεί με την «χρυσή τομή» που συναντάμε πολύ συχνά στη φύση (ακολουθίες Fibonacci), και φυσικά στο ανθρώπινο σώμα: η σχέση χεριού και αντίχειρα, μηρού και κνήμης, μετώπου και μύτης κ.α. ισούται με την τετραγωνική ρίζα του πέντε συν ήμισυ.
Η Mezieres, μέσα από μια σχεδόν Ευκλείδια προσέγγιση της μυοσκελετικής λειτουργίας, τόλμησε να παρουσιάσει το ανθρώπινο σώμα όπως θα έπρεπε να είναι, όχι τέλειο, αλλά αρμονικό, δηλαδή έτσι όπως θα μπορούσε να είναι αν χρησιμοποιούσε όλο το δυναμικό του!

Η Μέθοδος Mezieres έχει εδώ και χρόνια κεντρίσει το ενδιαφέρον στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου, ενισχύοντας με ερευνητικά δεδομένα την κλινική εφαρμογή της και μετουσιώνοντάς την στην λεγόμενη Δομική Ανακατασκευή (Postural Reconstruction).
Ο καθηγητής του Τμήματος της Ιατρικής, Prof.M.Jesel αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “αποτελεί, ουσιαστικά, την φυσικοθεραπεία της χιλιετίας μας!”

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΘΟΔΟΥ MEZIERES
Ημερομηνίες:
27-28 Ιανουαρίου 2018
17-18 Μαρτίου 2018

Κόστος: Μ Ο Ν Ο 180ευρώ/2μερο (συνολικά, 360ευρώ)
ΠΡΟΣΟΧΗ: μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων δεκαοκτώ (18) άτομα – θα ισχύσει ΑΥΣΤΗΡΑ σειρά προτεραιότητας!
Κατοχύρωση θέσης με ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 100ευρώ έως 5/1/2018

Δικαίωμα Συμμετοχής: Φυσικοθεραπευτές, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, Πιστοποιημένοι Σωματοθεραπευτές (π.χ. Εισηγητές Πιλάτες, Γιόγκα, κλπ), Πιστοποιημένοι Εναλλακτικοί και Συμπληρωματικοί Θεραπευτές με αντικείμενο την Κινησιοθεραπεία (π.χ. Θεραπευτές Bowtech ή Σοτάι, Αθλητικοί μαλαξοθεραπευτές, κλπ)

Στο Σεμινάριο θα διδαχθούν ενδεικτικά:
– Τρόποι αξιολόγησης της στάσης και των κινητικών προτύπων
– Τρόποι αξιολόγησης του αναπνευστικού προτύπου
– Τρόποι αξιολόγησης μυοσκελετικών δομών
– Τεχνικές παρέμβασης για ελαστικοποίηση των βραχυμένων μυοσκελετικών δομών
– Τεχνικές παρέμβασης για ενεργοποίηση των μυϊκών αναχαιτίσεων
– Ασκήσεις ορθοστάτησης (ιδανικής διευθέτησης σώματος)
– Ασκήσεις εναρμόνισης (ιδανικής μυοσκελετικής και ψυχοσωματικής λειτουργίας)
κ.ά

By Kinetiks Nov 8, 2017 Καμία απάντηση

Τηλ. 2315 314 604