Σεμινάρια & Μαθήματα : Μασάζ - Σιάτσου - Ρεφλεξολογία - Thai Massage - Yoga - Pilates

Το Kinetiks Massage & Bodywork ξεκινά μια σειρά Σεμιναρίων Εξειδίκευσης για τους αποφοίτους της Σχολής. Με μεγάλη χαρά, ανακοινώνουμε το 1ο Σεμινάριο Εξειδίκευσης για Ρεφλεξολόγους για την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018, με τίτλο VRT – Θεραπεία Κάθετης Ρεφλεξολογίας -Μέθοδος Booth.

Ημερομηνίες:

Σάββατο 7/10/2017 – Βασικό επίπεδο
Κυριακή 8/10/2017 – Aνώτερο επίπεδο

Ώρες μαθημάτων:

10:00-19:00

Δικαίωμα Συμμετοχής:

Το Σεμινάριο απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε Ρεφλεξολόγους

Κόστος:

190 ευρώ για τις δύο μέρες (βασικό και προχωρημένο επίπεδο)

ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ισχύει σε Μέλη ΣΕΡ/ΠΕΣΡ και μαθητές της Σχολής Kinetiks Massage & Bodywork, τελική τιμή: 170ευρώ

Εγγραφή με προκαταβολή 100ευρώ – ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ!

Το Σεμινάριο εισηγείται η κ.Αλίκη Βυθούλκα και οδηγεί σε Πιστοποίηση για την εφαρμογή της Μεθόδου Booth.

Ιστορία

Η Lynne Booth ανακάλυψε την VRT ενώ δούλευε σε ένα γηροκομείο με κλινήρεις ασθενείς σε αναπηρικές καρέκλες. Η Booth άρχισε να δουλεύει διαισθητικά στην ραχιαία και πλευρική πλευρά του πέλματος, όταν πρόσεξε πως οι ασθενείς που ήταν σε αναπηρικές καρέκλες λάμβαναν περισσότερα οφέλη. Αυτή η παρατήρηση την ενθάρρυνε να ερευνήσει και να αναπτύξει μια νέα τεχνική.

Στη συνέχεια ανάπτυξε και επέκτεινε αυτή την τεχνική για να καλύψει όλες τις ηλικιακές ομάδες και προϋποθέσεις, σαν το σύνδρομο της χρόνιας κοπώσεως και άλλα μετα-ιϊκά προβλήματα, αϋπνία και το άσθμα. Η Lynne ανέπτυξε μια σύντομη ολοκληρωμένη θεραπεία που περιλαμβάνει τις νέες και τις συμβατικές τεχνικές της ρεφλεξολογίας. Έχει χαράξει και καταγράψει μοναδικούς χάρτες του χεριού και το πέλματος που απεικονίζουν νέα, ή βαθύτερα, αντανακλαστικά που είναι πρόδηλα όταν ο δέκτης είναι σε στάση όρθια, φερόμενη βάρος.

Είχε ήδη επίγνωση ότι το βάρος ή πίεση στα πόδια βοηθούσε να πάρει μια καλύτερη απάντηση από τα αντανακλαστικά της ράχης. Χάραξε νέα αντανακλαστικά και άρχισε να εφαρμόζει τεχνικές σε όλη την κορυφή και τις πλευρές των ποδιών σε πελάτες σε αναπηρική καρέκλα πριν από πολλά χρόνια. Πίεσε κάθετα στα αντανακλαστικά τους σημεία, όπως κάθονταν, και παρατήρησε ότι απέκτησε καλύτερα αποτελέσματα. Στη συνέχεια ανέπτυξε μια μορφή Κάθετης Ρεφλεξολογίας(VRT) και και ενοποίησε αυτή την ανακάλυψη μέσω μιας μικρής δοκιμής με ιατρική παρακολούθηση, όπου πάνω από το 60% των πελατών βελτιώθηκε σε επτά εβδομάδες και η πρόοδός τους διατηρήθηκε μετά από 6 μήνες.

Πάνω από ενενήντα άρθρα έχουν γραφτεί για τη VRT σε επαγγελματικά περιοδικά, εφημερίδες και βρετανικά περιοδικά. Για πολλούς ρεφλεξολόγους η θεραπεία Κάθετης Ρεφλεξολογίας  έχει γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο που βελτιώνει την πρακτική τους.

Τί είναι και πώς λειτουργεί;

Η VRT – θεραπεία κάθετης ρεφλεξολογίας  είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται στην ραχιαία επιφάνια των πελματων και των χεριων ενώ ο πελάτης στέκεται όρθιος. Αυτη η όρθια στάση εκμεταλλεύται το βάρος του δέκτη και για αυτο τον λογο μπορει να φέρει άμεσα αποτελέσματα.

Επιτρέπει μια βαθύτερη ραχιαία πρόσβαση σε όλα τα γνωστά αντανακλαστικά και ενσωματώνει πρόσθετα αντανακλαστικά σημεία, όπως τα Zonal Triggers (Εναύσματα ζώνης)- αντανακλαστικά του αστραγάλου και ένα νέο σημείο ωοθήκης για την τροφοδοσία του αναπαραγωγικού συστήματος.

Αυτή η βαθύτερη πρόσβαση στα αντανακλαστικά κάνει την VRT πολύ ισχυρή  και για αυτον τον λογο οι συνεδρίες πρέπει να είναι σύντομες για την αποφυγή υπερφόρτωσης του οργανισμού. Η VRT συμπληρώνει και ενισχύει όλες τις συμβατικές ρεφλεξολογικές θεραπείες.

Οφέλη

  • Η VRT ενδείκνυται για την αντιμετώπιση ορθοπεδικών προβλημάτων.
  • Είναι αποτελεσματική με ένα ευρύ φάσμα προβληματων υγειας όπως το σύνδρομο της χρόνιας κοπώσεως, οίδημα, άσθμα, αρθρίτιδα, πεπτικές διαταραχές και αθλητικοί τραυματισμοί.
  • Η VRT εφαρμόζεται αποτελεσματικά στην θεραπεία ατόμων σε άσυλα, αθλητικές ομάδες, κτλ.
  • Η VRT χρησιμοποίειται ευρέως στην Ρεφλεξολογία στον Χώρο Εργασίας.

Συνεδρία

Η πίεση ασκούμενη στην κορυφή του πέλματος μπορεί να είναι στιγμιαία επίπονη, αλλά είναι υποφερτή γιατί η συνολική διάρκεια της συνέδριας είναι σύντομη.

Πεντάλεπτες θεραπείες VRT μπορούν να προστεθούν σε μια συμβατική συνεδρία ρεφλεξογίας. Εναλλακτικα, μπορει να εφαρμοστει ως μια εξειδικευμένη σύντομη συνεδρία VRT 20 λεπτών.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιείται?

Σε οξειες περιπτώσεις, η VRT μπορεί να εφαρμοστεί σε καθημερινη βάση. Για χρόνιες περιπτώσεις συνιστώνται σύντομες συνεδρίες 2 φορές την εβδομάδα.

Η τεχνική είναι πολύ ισχυρή/δυναμικη και τα άτομα που την ασκούν τείνουν να την προσθετουν σε κάθε συνεδρία.

Αντενδείξεις

ΔΕΝ υπάρχουν αντενδείξεις!

Σε περίπτωση ατόμου που αδυνατεί να σταθεί όρθιο, κάποιες τεχνικές της VRT μπορούν να εφαρμοστούν σε καθιστή στάση και σε πιο ήπια μορφή μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν το άτομο είναι στο κρεβάτι.

H VRT είναι κατάλληλη για όλους!

Ημερομηνίες:

Σάββατο 7/10/2017 – Βασικό επίπεδο
Κυριακή 8/10/2017 – Aνώτερο επίπεδο

Ώρες μαθημάτων:

10:00-19:00

Δικαίωμα Συμμετοχής:

Το Σεμινάριο απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε Ρεφλεξολόγους

Κόστος:

190 ευρώ για τις δύο μέρες (βασικό και προχωρημένο επίπεδο)

ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ισχύει σε Μέλη ΣΕΡ/ΠΕΣΡ και μαθητές της Σχολής Kinetiks Massage & Bodywork, τελική τιμή: 170ευρώ

By Kinetiks May 18, 2017 Καμία απάντηση

Τηλ. 2315 314 604