Σεμινάρια & Μαθήματα : Μασάζ - Σιάτσου - Ρεφλεξολογία - Thai Massage - Yoga - Pilates

Μάρκος-Βαλσάμης Λυρίτσης

Ο Μάρκος-Βαλσάμης Λυρίτσης είναι Πτυχιούχος των Τμημάτων Αισθητικής και Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ιδρυτικό μέλος της Εταιρίας Εφαρμοσμένης Ενοποιητικής Ολιστικής Θεραπείας και ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάλαξης. Κατά τη φοίτησή του στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας έλαβε Τιμητική Υποτροφία Ι.Κ.Υ. για τη διάκριση στις σπουδές του. Έχει ειδικευτεί στη Χειροθεραπεία (Manual Therapy), έχοντας ολοκληρώσει την παρακολούθηση των σεμιναρίων για την Πιστοποίηση Χειροθεραπευτή στις τεχνικές των μεθόδων κατά Kaltenborn-Evjenth και Mulligan και είναι μέλος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών-Χειροθεραπευτών Ελλάδος. Έχει επίσης ειδικευτεί στην Ήπια Χειροπρακτική και Δομική Οστεοπαθητική σύμφωνα με το πρόγραμμα του Σουηδικού Κολλεγίου Ackermann.

Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές σπουδές του στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία», με ειδίκευση στην κατεύθυνση της Προπονητικής Αθλημάτων. Επέκτεινε τη Μεταπτυχιακή του εκπαίδευση συμμετέχοντας ως Υπότροφος σε ετήσιο Ερευνητικό Πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στον Τομέα Ιατρικής της Άθλησης.

Έχει παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης στη Νευροψυχολογία, στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και πολλά σεμινάρια φυσικοθεραπευτικών τεχνικών σε μεθόδους όπως η Νευρική Κινητοποίηση κατά Maitland, η Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία κατά Poulter, η Κινητοποίηση Περιτονίας κατά Stecco, οι Τεχνικές Μυϊκής Ενέργειας κατά Chaitow, οι Τεχνικές Μυοσκελετικής Διευθέτησης κατά Dalton, η Θεραπεία Σημείων Πυροδότησης Πόνου κατά Wilson και Asher, ο Βελονισμός Σημείων Πυροδότησης Πόνου κατά Kuttner, η Λεμφική Παροχέτευση κατά Vodder, η Θεραπεία Μαλακών Ιστών με Ειδικό Εξοπλισμό (IASTM), η Εφαρμογή Κινησιοταινίας (KinesioTaping και BalanceTaping), η Κρανιο-Ιερή Θεραπεία (Upledger Institute) η Ιδιοδέκτρια Νευρομυϊκή Διευκόλυνση (PNF), η Θεραπευτική Γυμναστική Αποκατάστασης (MTT), το Μοντέλο Θεραπευτικής Άσκησης BOPC (Ackermann College) κ.ά.

Έχει βραβευτεί με το 1ο Ειδικό Βραβείο Νέου Επιστήμονα (1st N.A. Bernstein Competition Medal, Special Prize for young scientist) στο 11ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικής Κινητικής (11th International Conference of Sport Kinetics).

Κατέχει Δίπλωμα Ρεφλεξολογίας και Νευρο-Ρεφλεξολογίας, έχει εξειδικευτεί στην Κάθετη Ρεφλεξολογία-VRT, την Προσαρμοσμένη Αντανακλαστική Θεραπεία-AdRx, την Αναπαραγωγική Ρεφλεξολογία-Reproflexology και την Δυναμική Ρεφλεξολογία. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Σωματείου Επαγγελματιών Ρεφλεξολόγων αλλά και του Σωματείου Ελλήνων Ρεφλεξολόγων.

Δίδαξε σχεδόν για μία δεκαετία στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης σε σπουδαστές της ειδικότητας “Ειδικού Κινησιοθεραπείας-Μάλαξης” και “Βοηθού Φυσικοθεραπευτή”. Σήμερα είναι καθηγητής στο AKMI Metropolitan College, διδάσκοντας Φυσικοθεραπευτική Αξιολόγηση, Θεραπευτική Άσκηση και Μυοσκελετική Ανατομία σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Queen Margaret University.

Εργάζεται ως εργαστηριούχος ελεύθερος επαγγελματίας, με δεκαπενταετή κλινική εμπειρία, στο δικό του Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης, KinetiksTherapy.

Τηλ. 2315 314 604